Външна топлоизолация, саниране, алпинисти

saniranebg.net

Топлоизолацията спада към един от най-ефикасните и икономически изгодни начини за активно опазване на околната среда, за саниране и едновременно с това, осигурява за цял живот по-ниски разходи за отопление. Добрата топлоизолация оказва своето влияние и при по-високи външни температури, предпазвайки вътрешните помещения от нагорещяване. Поради тази причина, все повече се налага разграничаването на строителните материали от тези за топлоизолация. Необходимостта от изолация на жилищата произтича не само от строителни норми, но и от собствения интерес да живеем по-уютно и да плащаме за това по-малко.

 

Топлопроводимостта описва топлопоемането на строителните материали - ниските стойности означават ограничено топлопоемане и поради това добра топлоизолация.

 

Стените, таваните и пода се състоят от няколко строителни слоя - зидария, топлоизолация, мазилка. За определяне на общата топлоизолация се вземат по внимание топлоизолационните характеристики на всеки слой от елемента.

За добра топлоизолация е необходимо обстойно обследване на всяко жилище. При правилно "оразмеряване" на жилището топлоизолацията спестява до 40% от разходите за отопление през зимният сезон.

 

Видове материали, с които работим:

Стиропор/EPS/- топлоизолационен материал с различна дебелина и плътност, позволява на стената да "диша" и предотвратява образуването на мухъл. Kато топлоизолационно средство EPS не поглъща вода и под влияние на влага не губи своите свойства на топлоизолация. Той е много лек и притежава много добри механични параметри (якост на разкъсване, якост на натиск). Топлоизолационни плоскости от фабрично произведен, блоково разпенен, експандиран пенополистирол (EPS) с високи топлоизолационни и звукоизолиращи качества, точни размери и устойчивост на формата, несвиваеми.

XPS е топлоизолационен материал, чието име представлява съкращение от "екструдиран пенополистирол". Продукта е най-известен още под името на търговската марка "фибран". Той се характеризира с хигроскопичност, т.е. не абсорбира вода и притежава висока устойчивост на големи натоварвания. Препоръчва се за места, изложени на силни натоварвания и влага. Намира приложение за топлоизолация на покриви, греди, колони, плочи, стени, подове и основи. Затворената клетъчна структура придава висока изолационна способност, добра механична якост и ниска водна абсорбция. По този начин материалът запазва свойствата си практически неограничено във времето

 

Експандиран полистирол (EPS) NEOPOR® е топлоизолационен материал от ново поколение.  Физическите параметри на NEOPOR® го правят един революционен продукт, идеален за топло- и шумоизолация на сгради, осигурявайки им непознат до днес изолационен ефект.
 Елементът, който прави NEOPOR® продукт - единствен по рода си, е ГРАФИТЪТ. Графитните частици, вградени в структурата на материала, играят много важна роля в процеса на съприкосновение между NEOPOR® и топлинното лъчение. По-конкретно, възпрепятстват преминаването му като отразяват излъчването, намалявайки чувствително топлинното поглъщане на материала. Трябва да се отбележи и фактът, че графитът със своите уникални свойства отразява и възпрепятства преминаването на инфрачервените и UV-лъчи, което го прави освен прекрасен изолатор и сигурен защитник от проникване на радиация в сградата.
 

Облицовките "Сайдинг"придават преди всичко красива фасада на сградите с допълнитерна топлоизолация. Виниловият сайдинг е незапалим, нетоксичен, устойчив на атмосферни условия, траен и модерен строителен материал.

Сайдингът е практичен начин да завършите покритието на външната част на сградата за добър естетически ефект, постигнат на разумна цена. Външните облицовки са  траен, лек, нетоксичен и негорим материал, устойчив на гниене, ръжда и плесен.

Подходящ за всички типове конструкции -сайдинга е с продукт с универсални качества и употреба. Позволява ви бързо да се завърши външната облицовка на къщата с което да подновите старите или измазани фасади. Поддръжката е много лесна - просто измивате облицовката  с вода.

Сайдинг е идеална външна облицовка за еднофамилни жилища и многоетажни жилищни сгради, търговски сгради, промишлени и обществени сгради. Под сайдинга може да се използва  полистирол изолация или минерална вата което може да спести значително количество от отопление на сградата.


Като естествен скален материал каменната вата е екологично чиста и също така негорима, което обуславя пожароустойчивост при най-високия клас на горимост А1 по БДС- EN 13501-1. Правилното ориентиране на влакната осигурява и напълно ефективна звукоизолация. При фасадни изолации каменно-минералната вата се използва, както при контактните системи, така и при вентилируемите фасадни системи.